Per començar a observar el cel nocturn, no cal cap instrument, a simple vista i en un lloc on haja poca contaminació lumínica, podem contemplar estreles, planetes, satèl·lits, nebuloses, constel·lacions...Si volem veure més detalls n'hi haurà prou amb uns binoculars o prismàtics per observar millor els cràters de la Lluna, veure la galàxia més propera, etc.
Per als aficionats a l'astronomia, el millor instrument és el telescopi, ja que aquest ens permet veure amb més detall objectes molt llunyans gràcies a la llum que capta. Existeixen molts tipus de telescopis, però en destaquen tres: reflector, enfoca la llum a través de dos espills; refractor, en comptes de espills utilitza lents en què la llum es refracta i el Cassegrain, telescopi reflector però amb tres espills.
Els científics i astrònoms també utilitzen potents telescopis, radiotelescopis i altres instruments òptics de gran precisió situats en els observatoris astronòmics i espacials. Els mñes coneguts són els observatoris espacials de la NASA. A Espanya també tenim alguns molt importants con l'Observatori del Teide i el de Roque de los Muchachos a Canàries i el Centre Europeu d'Astronomia Espacial-ESAC a Madrid.
"Observatorio Astronómico de Forcarei" by Gabriel González CC-BY-2.0 |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada